Finisaje

Finisajele mobilierului

Realizam atat finisaje cu ulei si ceara pe baza de plante cat si finisaje cu baituri si lacuri pe baza de apa.

Finisajele cu ulei sunt finisaje care reliefeaza foarte bine culoarea naturala a lemnului. Uleiurile folosite pentru mobila sunt extrase din plante, in special din in. Scot in evidenta vivacitatea esentei de lemn, fibra materialului, inelele, etc. Aceste finisaje nu sunt lucioase. Prezinta avantajul de a permite mici reparatii locale asupra suprafetei mobilei (de exemplu in cazul unei mici zgarieturi a suprafetei), prin slefuire usoara locala, si aplicarea unei mici portiuni de ulei proaspat. Suprafata astfel reparata va arata la fel ca restul materialului, ca inainte de zgarietura.

Finisajele cu ceara coloreaza lemnul in culoarea dorita. Aceste finisaje sunt 100% bio, pe baza de extrase din plante. Realizeaza o colorare transparenta a lemnului, lasand particularitatile acestuia sa fie vizibile. Prezinta avantajul de a permite mici reparatii locale asupra suprafetei mobilei prin slefuire usoara locala, urmata de aplicarea unei mici portiuni de ceara proaspata. Suprafata astfel reparata va arata la fel ca restul materialului, ca inainte de zgarietura.

Finisajele cu baituri si lacuri asigura atat colorarea lemnului in nuanta dorita, cat si innobilarea finisajului cu o pelicula de luciu, prin lacuire. De asemenea, aceste finisaje asigura multa omogenitate a suprafetei finale. In privinta gradului de luciu, folosim lacuri semilucioase. Aceste suprafete sunt insa mai greu de reparat, atunci cand apar zgarieturi.

Finisajele folosite de firma noastra se incadreaza in limitele stabilite de norma europeana EN 71/ 2013, partea a 3-a, privind concentratia de metale maxim admisa, si nu prezinta nici un fel de contraindicatii pentru sanatate atunci cand sunt folosite pentru finisarea mobilei, inclusiv mobilier pentru copii, jucarii din lemn sau parti de jucarii.

Esentele de lemn pe care le oferim ca versiuni standard sunt fagul si fagul salbatic. Finisajele pe care le realizam in mod uzual sunt urmatoarele:

 

Fag uleiat natur – Folosim ulei bio pe baza de plante, de la firma germana Biofa. Acesta scoate foarte bine in evidenta culoarea naturala a lemnului de fag.

 

Fag salbatic uleiat natur - Folosim ulei bio pe baza de plante, de la firma germana Biofa. Acesta scoate foarte bine in evidenta culoarea naturala a fagului salbatic.

 

Fag finisat nuc – Putem folosi ceara naturala sau combinatia bait + lac pentru colorarea lemnului.


Atragem atentia ca pot exista mici diferente intre ceea ce vedeti pe ecranele dvs. si culoarea din realitate. Daca doriti, va putem trimite o mica mostra de material finisat in nuanta dorita, pentru a sti cu siguranta cum arata produsele pe care doriti sa le comandati.